De Noordzeeroute fietsen in Nederland: een reis langs de kust

De Noordzeeroute is de oudste landelijke fietsroute van Nederland en is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt. Deze route is geschikt voor iedereen die plezier heeft in fietsen en de unieke landschappen en kustgebieden van Nederland wil ontdekken. De route loopt van Sluis in Zeeland naar Den Helder in Noord-Holland, en heeft een lengte van ongeveer 330 kilometer. De route wordt bewegwijzerd door witte borden met groene opdruk LF1A (tracé noord-zuid) of LF1B (zuid-noord). De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Nederland

De Noordzeeroute in Nederland is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Nederland, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Nederland is een van de langste fietsroutes in het land. Het traject loopt van Sluis in Zeeland naar Den Helder in Noord-Holland, en heeft een lengte van ongeveer 330 kilometer. De route wordt bewegwijzerd door witte borden met groene opdruk LF1A (tracé noord-zuid) of LF1B (zuid-noord). De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De route in kaart

De Noordzeeroute in Nederland loopt langs de kust van het land, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De route in kaart is te vinden op de website van Nederlandse Fietsland. Hier kun je ook informatie vinden over de afstand, de route en de beschikbare accommodaties. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Duitsland

Het Duitse deel van de Noordzee fietsroute volgt niet overal de kust, wel voor een deel. De totale afstand in Duitsland is rond de 900 km, in twee trajecten onderverdeeld, een deel van Nederland (vanaf Bunde in Duitsland gerekend) tot aan Hamburg en een deel van Hamburg tot aan de Deense grens. Je kunt eventueel in Duitsland alternatieve routes volgen tot aan de Deense Grens, bijvoorbeeld de Jutlandroute of de Hansefietsroute.

De Noordzeeroute in Duitsland is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Duitsland, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Noorwegen

Het Noordzeeroute- deel van de Noordzee fietsroute wat door Noorwegen gaat, is een pittig stuk qua beklimmingen. De fietsroute die in Noorwegen gevolgd wordt, loopt parallel met de nationale fietsroute 1. Aangeraden wordt dan ook om je goed voor te bereiden. Een deel van de Noordzee fietsroute gaat vlak langs de kust. De totale lengte in Noorwegen bedraagt 1100 km. De bewegwijzering is over het algemeen goed, maar neem wel een kaart mee. Sommige delen van de nationale fietsroute 1 zijn vrij ruig en op die plekken is een mountainbike geen overbodige luxe.

De Noordzeeroute in Noorwegen is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Noorwegen, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Engeland

Het Engelse deel van de Noordzee fietsroute is vrij gevarieerd qua landschap om door te fietsen. Bossen, uitzicht op zee, kastelen, havensteden, dorpjes, etc. Leuk om te doen is fietsen over de 2 km lange hangbrug over de Humber, een rivier. De lengte in Engeland is ruim 1000 km. Bekende plaatsen die je tegenkomt in Engeland zijn de steden waar oorspronkelijk de industriële revolutie is begonnen: Tyneside en Teeside.

De Noordzeeroute in Engeland is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Engeland, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Frankrijk

Het Franse deel van de Noordzee fietsroute begint (als we vanaf het zuidelijkste deel rekenen) bij Boulogne sur Mer en gaat naar Oost Cappel. Vanuit Oost-Cappel wordt nog steeds gebruik gemaakt van de LF1 fietsroute of de Groene valleienroute. Beide routes kun je gebruiken voor het volgen van het laatste nieuwste deel van de Noordzee fietsroute. Prima te combineren met het gedeelte in België en eventueel een deel in Nederland.

De Noordzeeroute in Frankrijk is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Frankrijk, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in België

Het Belgische deel van de Noordzee fietsroute is pas sinds kort bij de Noordzeeroute gevoegd. De fietsroute maakt in België gebruik van de bestaande fietsroute LF1 Noordzeeroute en heeft in België een afstand van 150 km. In België begint de Noordzee fietsroute net over de grens bij Oost Cappel, waar het Franse deel eindigt en verder gaat richting Sluis in Nederland. De Noordzee fietsroute gaat in België niet overal helemaal langs de kust. Aan het begin en aan het eind fiets je een deel door het binnenland.

De Noordzeeroute in België is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van België, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Schotland

Het Schotse deel van de Noordzee fietsroute is vrij gevarieerd qua landschap om door te fietsen. Bossen, uitzicht op zee, kastelen, havensteden, dorpjes, etc. Leuk om te doen is fietsen over de 2 km lange hangbrug over de Humber, een rivier. De lengte in Schotland is ruim 1000 km. Bekende plaatsen die je tegenkomt in Schotland zijn de steden waar oorspronkelijk de industriële revolutie is begonnen: Tyneside en Teeside.

De Noordzeeroute in Schotland is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Schotland, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Zweden

Het Zweedse deel van de Noordzee fietsroute is vrij gevarieerd qua landschap om door te fietsen. Bossen, uitzicht op zee, kastelen, havensteden, dorpjes, etc. Leuk om te doen is fietsen over de 2 km lange hangbrug over de Humber, een rivier. De lengte in Zweden is ruim 1000 km. Bekende plaatsen die je tegenkomt in Zweden zijn de steden waar oorspronkelijk de industriële revolutie is begonnen: Tyneside en Teeside.

De Noordzeeroute in Zweden is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Zweden, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Denemarken

Het Deense deel van de Noordzee fietsroute is vrij gevarieerd qua landschap om door te fietsen. Bossen, uitzicht op zee, kastelen, havensteden, dorpjes, etc. Leuk om te doen is fietsen over de 2 km lange hangbrug over de Humber, een rivier. De lengte in Denemarken is ruim 1000 km. Bekende plaatsen die je tegenkomt in Denemarken zijn de steden waar oorspronkelijk de industriële revolutie is begonnen: Tyneside en Teeside.

De Noordzeeroute in Denemarken is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Denemarken, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Nederland: deel van de internationale route

De Noordzeeroute in Nederland is een van de langste fietsroutes in het land. Het traject loopt van Sluis in Zeeland naar Den Helder in Noord-Holland, en heeft een lengte van ongeveer 330 kilometer. De route wordt bewegwijzerd door witte borden met groene opdruk LF1A (tracé noord-zuid) of LF1B (zuid-noord). De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

De Noordzeeroute in Nederland is een populair vakantie- en daguitje voor fietsers. Het traject loopt langs de kust van Nederland, met uitzicht op de Noordzee en langs tal van landelijke en stedelijke gebieden. De route is geschikt voor iedereen, van beginners tot gevorderde fietsers. De route is onderdeel van de internationale North Sea Cycle Route, die over 6000 kilometer door acht landen loopt.

Bronnen

  1. Fietsersbond
  2. Europafietsers
  3. Fietsenplaats
  4. Ecktiv
  5. Nederlandfietsland
  6. Ridersguide
  7. Ecktiv
  8. Fietsvakantiemetjehond

Related Posts