De Nederlandse stemmen van De Smurfen en het Verloren Dorp
juli 9, 2025
In de huidige tijd is het belangrijk om te weten welke pechhulpaanbieders er nog actief zijn en wat hun voordelen en nadelen zijn. Route Mobiel was een van de eerste bedrijven die actief was op het gebied van pechhulpverzekeringen in Nederland. De dienst was echter eind 2021 gestopt met het aanbieden van nieuwe pechhulpverzekeringen. De reden hiervoor is dat het moederbedrijf, Reaal Verzekeringen, is overgenomen door Nationale Nederlanden (de NN Group). Deze verzekeraar biedt echter geen pechhulpdienst aan en wil dat ook niet. Dit betekent dat Route Mobiel geen nieuwe klanten meer kan aanmelden voor pechhulpverzekeringen. Voor bestaande klanten betekent dit echter niet dat de service abrupt stopt. Zolang de pechhulpverzekering loopt kunnen klanten nog gewoon rekenen op de hulp en service van Route Mobiel.
Route Mobiel was de eerste partij die grootschalig de aanval opende op de ANWB Wegenwacht. Ze deden dit door lagere tarieven te hanteren dan de Wegenwacht in combinatie met een stevige marketingcampagne. Route Mobiel was het bedrijf dat de pechhulp markt open brak. Helaas is nu bekend geworden dat Route Mobiel stopt… De verzekeringsmaatschappij van Route Mobiel Pechhulp Service is overgenomen door Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Omdat Nationale-Nederlanden geen zelfstandige pechhulpverzekering aanbiedt, stopt Route Mobiel. Dat betekent dat je vanaf nu geen pechhulpverzekering meer kunt afsluiten bij Route Mobiel. Ook stopt Route Mobiel met de bestaande pechhulpverzekeringen. Voor bestaande klanten eindigt de pechhulpverzekering bij het einde van het verzekeringsjaar.
De pechhulpverzekeringen van Route Mobiel hadden een aantal voordelen. De belangrijkste kenmerken van pechhulp van Route Mobiel zijn:
De voordelen van Route Mobiel zijn ook duidelijk.
Hoewel Route Mobiel veel voordelen had, waren er ook nadelen.
Klanten van Route Mobiel hebben genoeg keuze uit andere aanbieders van pechhulp. We noemden al Allianz en de ANWB, maar daarnaast zijn er ook diensten van onder andere de BOVAG, Bosch Car Service en Vakgarage. Hier kun je gebruik van maken als je klant bent bij een aangesloten garagebedrijf.
Ook bieden veel verzekeraars bij een autoverzekering pechhulp aan als extra optie. Het nieuwe moederbedrijf Nationale Nederlanden verwijst hierbij naar de autoverzekeringen van OHRA die standaard inclusief pechhulp zijn. OHRA is ook onderdeel van de NN Group.
Als je niet meer aan een abonnement voor pechhulp vast wilt zitten is er tegenwoordig ook pechhulp on demand. Hierbij betaal je niet voor een abonnement, maar alleen per pechgeval. Pechhulp on demand wordt op dit moment alleen nog aangeboden door RoadGuard, onderdeel van Centraal Beheer. De on demand dienst van Allsecur, later Allianz Direct, bestaat niet meer.
De pechhulpverzekeringen van Route Mobiel zijn gestopt met het aanbieden van nieuwe abonnementen. De reden hiervoor is dat het moederbedrijf, Reaal Verzekeringen, is overgenomen door Nationale Nederlanden (de NN Group). Deze verzekeraar biedt echter geen pechhulpdienst aan en wil dat ook niet. Dit betekent dat Route Mobiel geen nieuwe klanten meer kan aanmelden voor pechhulpverzekeringen. Voor bestaande klanten betekent dit echter niet dat de service abrupt stopt. Zolang de pechhulpverzekering loopt kunnen klanten nog gewoon rekenen op de hulp en service van Route Mobiel.
Route Mobiel was een belangrijke aanbieder van pechhulpverzekeringen in Nederland. De dienst was echter eind 2021 gestopt met het aanbieden van nieuwe pechhulpverzekeringen. De reden hiervoor is dat het moederbedrijf, Reaal Verzekeringen, is overgenomen door Nationale Nederlanden (de NN Group). Deze verzekeraar biedt echter geen pechhulpdienst aan en wil dat ook niet. Dit betekent dat Route Mobiel geen nieuwe klanten meer kan aanmelden voor pechhulpverzekeringen. Voor bestaande klanten betekent dit echter niet dat de service abrupt stopt. Zolang de pechhulpverzekering loopt kunnen klanten nog gewoon rekenen op de hulp en service van Route Mobiel.